Konsorcjanci

Jacek Zdebski – rolnik, wykonujący działalność gospodarczą w zakresie działalności określonej w dziale 10 PKD. Firma produkuje wyroby spożywcze tradycyjne, oraz posiada certyfikat ekologiczny na produkcję wyrobów spożywczych z surowców certyfikowanych w procesie produkcyjno magazynowym, który również został poddany certyfikacji. Firma posiada nowoczesny i w pełni wyposażony zakład przetwórczy w skład którego wchodzą pomieszczenia socjalne dla pracowników, magazyny , halę produkcyjną, przystosowaną do przetwórstwa warzyw, owoców i mięs. Wszystkie działy produkcyjne posiadają odpowiednie maszyny, urządzenia i sprzęt potrzebny do przetwarzania warzyw, owoców i mięs do potrzeb produkowanych wyrobów żywnościowych. Firma posiada również urządzenia pozwalające na pakowanie hermetyczne wyrobów w opakowania jednostkowe. Zakład produkcyjny produkuje rocznie około 20000 kg produktów spożywczych. Ponadto wyposażenie obejmuje stoły oraz inne akcesoria niezbędne do uczestnictwa w kiermaszach i targach. Główne kanały dotychczasowej dystrybucji produktów spożywczych stanowiły lokalne targi i kiermasze, sprzedaż do lokalnych sklepów, bezpośredni dowóz produktów do klienta końcowego oraz sprzedaż bezpośrednio firmie.

Barbara Majoch (rolnik, dostawy bezpośrednie), jest właścicielem gospodarstwa rolnego, tereny rolne to przede wszystkim uprawa pokrzywy, która jest obecnie bardzo poszukiwana ze względu na swoje właściwości budowania odporności jak i dostarczania dobrze przyswajalnego żelaza. Rolnik zajmuje się swoja plantacją od kilku lat. Nie stosuje żadnych środków ochrony roślin, ani maszyn. Całość prac jest wykonywana ręcznie. Rolnik nie prowadził do tej pory dostaw produktów wytwarzanych w gospodarstwie. Prowadzenie dostaw oraz dostawy bezpośrednie zacznie prowadzić dzięki utworzeniu grupy operacyjnej. Klientami byli przede wszystkim lokalni mieszkańcy. Zew względu na coraz większe zainteresowanie produkcją prowadzoną przez rolnika, podjął on decyzję o wejściu w skład grupy operacyjnej, aby zdobyć dodatkowe możliwości zbytu, co wpłynie nu umocnienie jego decyzji o poszerzeniu upraw o kolejne pola.

Dominik Kuska (rolnik, dostawy bezpośrednie), jest właścicielem gospodarstwa rolnego, tereny rolne to przede wszystkim uprawa ziemniaków. Rolnik zajmuje się swoja plantacją od wielu lat. Nie stosuje żadnych środków ochrony roślin. Całość prac jest wykonywana ręcznie. Rolnik nie prowadził do tej pory dostaw produktów wytwarzanych w gospodarstwie. Prowadzenie dostaw oraz dostawy bezpośrednie zacznie prowadzić dzięki utworzeniu grupy operacyjnej. Klientami byli przede wszystkim lokalni mieszkańcy. Ze względu na coraz większe zainteresowanie produkcją prowadzoną przez rolnika, podjął on decyzję o wejściu w skład grupy operacyjnej, aby zdobyć dodatkowe możliwości zbytu.

Szymon Zdebski (rolnik, uprawa ziół, dostawy bezpośrednie), jest właścicielem gospodarstwa rolnego, tereny rolne to przede wszystkim łąki i uprawy: szczególnie zioła (mięta). Rolnik prowadzi swoje gospodarstwo od wczesnych lat młodzieńczych. Rolnik prowadzi uprawę równoważoną, naturalną, nie stosując środków ochrony roślin. Uprawa prowadzona jest w sposób tradycyjny, bez zastosowania specjalistycznych, przemysłowych maszyn i urządzeń. Pielęgnacja i zbiór odbywa się ręcznie. Rolnik planuje w przyszłości poszerzyć swoje gospodarstwo, jednakże obecnie boi się, ponieważ nie jest w stanie samodzielnie zapewnić sobie odpowiednio dużych rynków zbytu. Dlatego zdecydował się na członkostwo w konsorcjum ponieważ pomoże mu ono w dotarciu do większej liczby klientów, a tak astabilna sytuacja wpłynie na łatwiejsze podjęcie przez niego decyzji rozwojowych swoim gospodarstwie. Zaplecze przystosowane jest do wyprodukowania ok.80 kg produktów rocznie. Rolnik nie prowadził do tej pory dostaw produktów wytwarzanych w gospodarstwie do klientów indywidualnych. Prowadzenie dostaw oraz dostawy bezpośrednie zacznie prowadzić dzięki utworzeniu grupy operacyjnej.

Marcin Kuska (rolnik, dostawy bezpośrednie), jest właścicielem  gruntów na których prowadzone są uprawy łąkowe oraz uprawa jarmużu. Rolnik prowadzi uprawę zrównoważoną, bez stosowania środków ochrony roślin. Rolnik zamierza rozszerzyć znacznie swoje uprawy w przyszłości, jeżeli będzie miał możliwość lepszego i prostszego dotarcia do rynku zbytu do klienta indywidualnego. Rolnik posiada własny samochód, który również jest wykorzystywany w celach związanych z prowadzoną uprawą. Roczne zbiory to około 100 kg świeżego jarmużu. Teren z którego pozyskiwane są uprawy jest dobrze nasłoneczniony i nawodniony, dzięki czemu możliwe są znaczne zbiory. Rolnik sprzedaż produktów i przetworów rolnych rozpocznie dzięki utworzonej grupie operacyjnej.

Barbara Ziółkowska (rolnik, dostawy bezpośrednie), jest właścicielem gospodarstwa rolnego, tereny rolne to przede wszystkim uprawa porzeczki czarnej, która prowadzona jest od 6 lat. Rolnik prowadzi uprawę równoważoną, naturalną, nie stosując środków ochrony roślin. Uprawa prowadzona jest w sposób tradycyjny, bez zastosowania specjalistycznych, przemysłowych maszyn i urządzeń. Pielęgnacja i zbiór odbywa się ręcznie. Rolnik planuje w przyszłości rozpocząć przejście na gospodarstwo ekologiczne, jednakże obecnie boi się, ponieważ nie jest w stanie samodzielnie zapewnić sobie odpowiednio dużych rynków zbytu. Dlatego zdecydował się na członkostwo w konsorcjum ponieważ pomoże mu ono w dotarciu do większej liczby klientów, atak astabilna sytuacja wpłynie na łatwiejsze podjęcie przez niego decyzji rozwojowych swoim gospodarstwie. Zaplecze przystosowane jest do wyprodukowania ok.100 kg produktów rocznie. Rolnik nie prowadził do tej pory dostaw produktów wytwarzanych w gospodarstwie do klientów indywidualnych. Prowadzenie dostaw oraz dostawy bezpośrednie zacznie prowadzić dzięki utworzeniu grupy operacyjnej.

Używamy plików cookies.

Zamknij